Salted caramel fudge

2.5 dl socker
30 g glycossirap
0.5 dl ljus sirap
125 smör i kuber

1 brk kondenserad mjölk
180 g vit choklad i bitar
1 msk flingsalt

Koka alla ingredienser förutom chokladen, den kondenserade mjölken och saltet, tills dess att den fått en kolabrun färg. Vispa ofta. Sänk sedan värmen så att det kokar med enstaka bubblor och häll sedan i den kondenserade mjölken och koka ytterliggare i ca 3 minuter under konstant omrörning. (när du hällt i den kondenserade mjölken bränner det lätt i botten)
dra av fudgen från värmen och rör ner chokladen.
Klä en form med bakplåspapper. (ett tips är att smöra formen först så kan man ”limma” fast bakplåtspappret mot kanterna.) Slå på fudgesmeten. Strö över fingsalt och tryck fast saltet försiktigt med en sked. Kyl och skär upp i kuber.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: